Érdekességek, filmek, történelem, közélet

panelmedve

Budapesti EB döntő?

2021. június 18. - Panelmedve

Az eredeti tervek szerint az 11 európai városban folyó foci EB döntőjét (és utolsó három mérkőzését) a londoni Wembley -ben tartanák, de úgy tűnik, porszem került a gépezetbe. A 2500 VIP vendégnek ugyanis - akik mind a döntőre érkeznének különböző külföldi országokból - csak karantén UTÁN lenne lehetséges a helyszínre érkezés (a szigorú brit beutazás és járványvédelmi szabályok illetve a delta variáns megjelenése miatt). Ám július 11-ig ez nem megoldható (hisz az érintettek mind eleve csak a döntőre jönnének). Az UEFA döntéshozóiban így felmerült a budapesti helyszín lehetősége. A magyar főváros már csak azért is ideális helyszín lenne, mert jelenleg is CSAK itt zajlanak telt-házas mérkőzések, a többi stadionban fél vagy negyed telítettség engedélyezett. (A Wembley -be max 45 ezer nézőt engednek be, ott 50% az engedélyezett kihasználtság.)

eb_kep.jpg

Kép forrása: turizmus.com

Ami az UEFA esetleges döntését illeti: most vagy csak nyomást akarnak gyakorolni a britekre (a budapesti helyszín belengetésével akarják kicsikarni a beleegyezésüket), vagy tényleg komoly az ügy és akkor óriási lehetőséghez jutunk. A magyar foci problémáiról korábban már írtunk, de egy EB rendezés némileg kompenzálná gondjainkat, főleg, hogy még soha nem rendeztünk sem VB -t, sem EB -t. (A környékünkön volt már EB: 2012-ben például lengyel-ukrán rendezés volt, 2008-ban Ausztria-Svájc adott otthont az eseménynek, 1976-ban pedig Jugoszlávia tartotta.) 

Egy budapesti labdarúgó EB döntő a Puskásban telt-házzal, óriási lökést adna a hazai futballnak és nemzetközi megítélésünknek is. Persze a legjobb az lenne, ha a magyar válogatott győzni tudna vagy a szombati  francia-magyaron. vagy huszonharmadiki német - magyaron (esetleg mindkettőn [:)] ha kérhetjük az égi döntéshozókat). 

focieb_menetrend.jpg

Kép forrása: kitekinto.hu

Szurkoljunk a két most következő meccsen, mert minden biztatás elkél a kontinens legjobb csapatai ellen (ha már így hozta a balsors, hogy a halálcsoportba kerültünk).

panelmedve_alsosor.jpg 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://panelmedve.blog.hu/api/trackback/id/tr9916597744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása